miércoles, 8 de abril de 2009

Nota de Prensa emitida por CC.OO. Federació d'Ensenyament

CCOO informa CCOO informa CCOO informa CCOO informa CCOO informa

Castelló, 7 d’abril de 2009

ALMASSORA TINDRÀ UN DÈFICIT DE 100 PLACES ESCOLARS PER AL CURS QUE VE.
100 xiquets i xiquetes de 3 anys podran vore’s sense escola per la falta de planificació educativa d’aquest municipi.

Ahir va tindre lloc el Consell Escolar Municipal d’Almassora i en ell es tractava de zonificar novament el municipi, creant àrees d’influència “noves” per a la localitat. Alguns centres no veuen afectada la seua àrea d’influència, però el col·legi núm 5, que va cambiar d’ubicació (ens referim al solar) dues vegades, te una nova àrea d’influència.
Un punt controvertit va ser l’oferta de places escolars per al nou alumnat que s’incorpora al sistema educatiu. És a dir, el de tres anys. El cens d’aquests xiquetes i xiquetes és de 365, mentre que les places escolars disponibles en els cinc centres de la localitat són 265.
Almassora és una localitat clarament en expansió i el fet que hi haja un dèficit de 100 reclama urgentment un nou centre. Però mentre, que passarà amb tot l’alumnat d’aquesta edat que vulga escolaritzar-se? Cal recordar que encara que aquesta etapa educativa no és obligatòria si que existeix un percentatge molt elevat d’escolarització, per sobre del 90%. A més, la responsabilitat de l’Administració educativa és preveure el 100% d’escolarització i planificar que eixa població ha d’escolaritzar-se durant tota la infantil i la primària (és a dir, 9 anys) .
Pel que sembla, ni l’administració autonòmica ni la municipal tenen els deures fets.
Des del Sindicat d’Ensenyament de CCOO de les Comarques del Nord volem manifestar que la falta de planificació és responsabilitat d’un municipi (i per tant dels seus governants) que no ha sabut preveure que el creixement urbanístic ve acompanyat de dotació de serveis a la ciutadania, entre elles l’educació.


Publicado en Las Provincias
Publicado en El Periódico Mediterraneo

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Actividades de CC.OO. PV

Rutas desde Almazora